Livet på Skeikampen, 17 april

Halloj!
Blir sista inlägget på Skeikampen för den här gången. Åker hem till Sverige på lördag. Har varit en underbar tid här, skulle gärna stanna här några veckor till. Kommer sakna alla härliga människor och den SÅ fina naturen och utsikten här.

Körde telemark nästan hela dagen idag. Massa offpist, kjempegöy! Körde på ställen där jag knappt trodde att jag kunde köra på alpinskidor innan. Jag tryna en gång men annars gick det riktigt bra. Gött mycke coolare och härligare att köra offpist på telemark än på alpinskidor. Skulle vilja ha ett par telemarkski. :) Grejen när jag kör telemark är att jag måste våga svänga, även när det är svinigt brant. Har fått lära mig idag att det behöver inte vara så mycket puder för att det ska spruta upp snö i ansiktet när man kör, ännu en anledning till att det är bättre att köra telemark i offpist än alpinskidor.

TACK alla på Skeikampen för en FANTASTISK tid!

Kramar Emma

image4

Livet på Skeikampen, 11 april

Halloj!


Skrev ett inlägg i onsdags men det fall tydligen bort :(. Därför blir det ett extra lång här.image3Har haft aktiviteter denna veckan måndag-torsdag för en massa folk. Vi har kört trugestafett (snöskorstafett) och taubanekjøring (linbanekörning), jätteskoj var det. Köra taubane var extra roligt när man åkte upp- och ner. Vi passade på och grilla lite pølser (korv) när vi väntade på folket som skulle komma. Kjempekoseligt!

Till och från aktiviteterna fick vi åka i en rolig bil. En Yamaha Rhino, en blandning mellan en golfbil och en bandvagn. Alltså en golfbil med band istället för jul. Den är jätterolig att åka med och den är jättestabil. Det sprutar snö all världens väg när den kör. Den bilen var liftvakternas/skoterförarnas leksak, men tyvärr var den bara till låns och de lämnade tillbaka den idag.

image1I måndags var det inte så kul på förmiddagen; dåligt väder med snö och blåst, en langrennslektion utan glid (ingen bra kombination) och allmänt halvdant. Gick sen och handlade och gissa vem jag träffar på, jo surprise, en som alltid gör mig på bra humör och så såklart även denna dag. TACK!


Red häromdan också :) Det var jättehärligt att komma ut lite och rida. Vi var i Svingvoll och red, helt otroligt fint där med dalen och allt och jättetrevligt folk bor det där också! Jag red en travare, en het en. När vi travade så var de första fem stegen bekväma som vanlig trav. Men sen när han ökade tempot så längde han också stegen och det gick riktigt fort, skumpigt var det också men roligt. :)


Var fotomodell i offpisten idag, skojsigt. :) Lyckades såklart göra ett av mina speciella faceplant men det gick bra, näsan gjorde rätt ont men så brukar det vara. Sen skulle jag och 3 andra åka "Skaret". Det är som en spricka i berget där det är smalt och brant som attan mellan klipporna, och där kan man åka med skidor. Jag har tänkt ett tag att jag ska åka där innan jag åker härifrån. För har man åkt där så kan man säga att då har man gjort Skeikampen. Jag åkte som tredje person ner där av oss fyra. Det var en lite kulle där ganska långt upp. I en vanlig backe skulle man lugnt kunna åka rakt över den, men här var det så brant så det var svårt och komma över den. Fick veta att den skulle bli lite svår men jag trodde att det skulle gå bra. Men jag tappade balansen och ramlade istället. Båda skidorna och stavarna löste ut direkt och jag gjorde sedan typ 20 kullerbyttor ner innan jag äntligen lyckades stanna. Det var väääldigt brant så det var jättesvårt att få stopp. Som tur var var det ganska mjuk snö. Men det var en del stora stenar/klippor med drops som jag kunde åkt på men dem lyckades jag hålla mig ifrån. Om man hör någon som ramlar i Skaret så tror man att dom har brutit i princip varenda ben i kroppen för det är ingen höjdare att ramla där. Men jag lyckades komma undan med några blåmärken! Men hade jag inte haft hjälm och ryggskydd på mig, inte varit hyfsat vältränad och inte haft tur så hade jag ganska säkert inte suttit här nu. Det är nog rätt bra att jag tränar varje morgon... Nu kan jag i alla fall säga att jag har tagit mig nerför Skaret. :)

image2


Nu blir det snart läggdags.

Ska ha cancerdrabbade barn som elever i helgen. Det blir spännande, intressant och kul.
Gött att Torbjørn- och Eivindheisen är öppna lördag och söndag!

Bon8!


Livet på Skeikampen, 5 april

Hej hej!
Idag har jag haft intervju inför jobbet som lägerledare i USA. Nu är det bara och fylla i ansökan lite mer och sedan hoppas på att man kommer med! Skulle vara grymt kul!

Har haft en grupp med 8 barn mellan 6 och 12 år denna veckan. I torsdags kom jag på världens idé. När vi åkte i backen så sa jag till alla barnen att när vi kom ned till liften så skulle alla ta varsin snöboll och kasta på liftvakten. Barnen var lydiga (i alla fall just då) och gjorde som jag sa. Sen var vi allihop mitt inne i ett stort snöbollskrig. Både jag och barnen kastade på liftvakten och vi fick lika mycket tillbaka :) . Jag och alla andra inblandade tyckte det var jätteskoj och jag började gapflabba, så mycket har jag aldrig skrattat när jag har jobbat innan! Ett av barnen, en kille på 7 år, tog med sig en stor snöboll längst uppifrån backen och åkte med den hela vägen ner för att kasta på liftvakten.
Stackars liftvakt, 8 barn plus mig emot sig! ;)
Kanske blir ett nytt snöbollskrig nästa vecka, om jag inte har några barn med mig får jag väl "attackera" själv. :)

Imorrn ska jag rida. Tyvärr inte på "min" lille fjording, men ändå ridning ska det bli! Det är det jag saknar mest när jag är häruppe så det ska bli riktigt sjovt.

Hare bra allihopa!
Kram

Livet på Skeikampen, 2 april

Hallojsan!
Här är det tråkigt väder och har varit så sedan i lördags. Väldigt dimmigt men idag faktiskt hyfsat bra sikt, fast det är flatljus så man ser inte så mycket ändå. Idag har det varit 4 plusgrader och regnade.

Gick på langrenn i morse. Helt okej fäste tyckte jag. Sen körde jag telemark, både i backen och vid längdspåren. Det var bättre fäste med telemarksskidorna än vad det var med längdskidorna! Det var ikke så godt! Så när det inte var så brant i backen så kom jag typ ingenstans, jag bara fastna i snön. Om man kommer med vikten för långt fram på telemarksskidorna så ramlar man, så därför stod jag rätt långt bak. Rätt jobbigt för låren... Så det blev inte så mycket telemarksåkning, tog det väldigt lugnt och var social istället :) .
Det var liknande i helgen. Då blev det en del telemark, också i offpisten (riktigt skoj!), men rätt mycket fotografering.
Igår var sista kveldkjöringen för säsongen. Jag var den enda i personalen som körde. Först körde jag bräda 3 åk, men det gick ikke så godt. Bräda är inget för mig helt enkelt. Sen blev det några åk på telemark, i barnbacken mest :) . Telemark går riktigt bra nu, det är skoj och köra. Fick lära mig i lördags hur man gör, har gjort typ tvärtom innan. Men nu blev det mycket lättare!

Det var lite halvt kaos i början av veckan. Då fick det bli mer av skådespeleriet än normalt. A smile makes everything better, både jag och barnen blir glada av att få ett leende.
Hoppas på bättre väder, sol och 5 minus är ganska perfekt när man jobbar!

Ha det!

Ps. Tur att man har någon som ger en en bra start på dagen och som piggar upp en när man har det jobbigt! Merci beaucoup! Ds.

RSS 2.0