La vie aux Diablerets - 21 februari

Salut!
Har vart pa glaciären och akt skidor idag. Var där för ett tag sen men da var det jättedalig sikt. Idag var det stralande sol och puder!!!!! Rätt grymt att pumpa puder pa nästan 3000 meters höjd!! Det är sa himla fint där ocksa, ett av dom vackraste ställena pa jorden enligt mig! =) Ska lägga upp bilder därifran när jag lyckat fatt in dom i datorn...
Det var helt grym skidakning!!! Och helt grym utsikt!!! Magnifique helt enkelt! =)
Min dos av träning idag var skejting i väldans motvind pa typ 2800 meters höjd, rätt bra träning det skulle jag tro! Det var som sagt solsken men det blaste som in i norden. Snön blaste upp i ansiktet, kändes som om jag skulle förfrysa bade kinder och läppar. Men nat som känns som en expedition i Sibirien, sant far man ta om man vill ha grym skidakning i sadan underbar miljö!!!

Imorrn ska jag pa jobb igen. Det blir klass 2 denna veckan, ska bli skoj! Anmälde mig frivilligt till "Repas" ocksa, alltsa att jag serverar mat at en del av barnen och äter med dom. Ingen bra mat, typ lika friterad och onyttig som amerikansk, men ganska skoj ända. =)

Have A Nice Day!
Bisous

La vie aux Diablerets - 17 februari

Halloj!

Ovanligt väder idag, SNö! Har säkert snöat 2-3 dm här idag! Det var lite jobbigt för barnen att ta sig fram i all lössnö, men det var härligt för mig sen. =)

Igar när jag hade slutat jobba sa drog tva andra skidlärare med mig ner i offpisten. Jag visste inte om det var brant och svart eller nanting men jag hängde pa och det gick bra. Dom som jag akte med är riktigt bra skidakare men jag kände att jag inte kunde fega ur, det har jag gjort alldeles för manga ganger innan. Det var lite svart för att det var brant samtidigt som det var massa träd och skarig snö, men det var skoj!

är nu inte bara skidlärare utan ocksa servitris när jag äter med barnen. Vi är tre skidlärare som har hand om cirka 40 hungriga och högljudda barn varje dag.

Vi hade Ski Show igar. Jag var en liten djävul igar ocksa. =) Det är coolt att se nagra av de andra skidlärarna, nagra är riktigt grymma pa formationer!

Bon8!

La vie aux Diablerets - 14 februari

Salut tout le monde!
Har snöat väääldigt mycket här senaste veckan sa det har varit GRYMT mycket puder vissa dagar. Har hunnit med nagra ak pa morgonen, lunchen och eftermiddagen. Annars har jag jobbat, cirka 4 timmar om dagen. Trodde jag skulle vara ledig idag men blev tillfragad om jag kunde jobba sa jag jobbade pa eftermiddagen i JDN.

Imorrn blir det jobb igen. Ska vara i Isenau nu kommande veckorna, börjar med Classe 1 (den lättaste) och far se vad det blir sen. Ska möta en del av barnen vid kabinen pa morgonen och sen äta lunch med nagra. Ska bli skoj att jobba i Isenau nu med lite större barn och lite mer skidakning. Tror inte att man kan fa mat pa skidskolorna i Sverige.. lite annorlunda. =)

Bor här i Les Diablerets hos en dam. Hon har  en katt och en hund, väldigt snälla, gulliga och gosiga djur! Hunden vill helst bli klappad 24/7... Och katten är faktiskt större än hunden. =)

Ta hand om er!
Bisous


La vie aux Diablerets - 10 februari

Hejsan!
Det har snöat mycket här pa sistone. I förrgar sa var det GRYMT BRA SNö!! Hade snöat ett bra tag sa jag fick ett puderak pa morgonen o fyra ak pa eftermiddagen, jobbade annars hela dagen i Jardin des Neiges, Swiss Snow Kids Village. Det är där barnen haller till när dom precis ska börja lära sig att aka skidor. Idag har det bade snöat och regnat och jag blev jättevat, men men... :P
Ska jobba i JdN fram tills pa fredag, sen är jag ledig pa lördag. Hoppas nagra fler är lediga da sa man har nan kul och bra skidakare att aka skidor med! =)

Igar hade vi skidlärare en skidshow pa kvällen. Jag och nagra andra tjejer var Les Petits Diables, De Sma Djävularna, och akte runt med horn pa huvet, ett rött skynke omkring oss och nan sorts lamp-fackla. Det var riktigt skoj faktiskt! Andra skidlärare akte telemark, slukade eld, körde monoski, gjorde olika snygga formationer, hade väldigt gamla skidor och kläder m.m.

Ta hand om er!
Gonatt!

La vie aux Diablerets - 7 februari

Salut!
Idag har det snöat hela dagen sa det blev en del puderakning idag, först i Meilleret och sen i Isenau. Tyvärr var det inte sa kallt sa snön var ganska tung och det var dimmigt ocksa sa man knappt sag nagonting. Men pa morgonen var det underbart! =)

Har ett schweiziskt tangentbord o skriver pa. Eftersom dom pratar tyska pa en del ställen här sa har jag ä och ö, men inte a med ring över. (Rätta mig om det är fel...)

Igar var jag i Gstaad, en skidort en bit härifran, och akte skidor med nagra barn som var med i en skidklubb men som inte tävlade den dagen. Det blev lite äventyrligt  p.g.a. mig men det gick bra till slut. Det var jag och fem killar härifran som akte, riktigt duktiga och sjysta är dom! Hoppas pa att fa aka mycket skidor med dom dom närmsta veckorna. Det var elever fran Internationella skolor här i Schweiz som var där. Av dom barnen som jag akte skidor med sa var det en svensk kille, sa vi pratade svenska :) .

Spraken jag pratar här annars är en salig blandning; svenska, danska, engelska, franska och nagra fa ord jag kan pa tyska. En del skidlärare pratar jag bara franska med, det är skoj, men svart. Men ibland sa blir det bade engelska och franska i samma mening.

Igar var jag ute med nagra andra skidlärare och tog en drink, apelsinjuice för min del. =) Det var najsigt.

Ha det bra allihopa i vida världen!
Kramar fran mig

La vie aux Diablerets - 4 februari

Hej pa er!
är nu i Les Diablerets, Schweiz! Kom hit i fredags den 30 januari o ska stanna till den 21 mars. Var i Italien mend mina härliga klasskompisar och lärare i drygt tre veckor innan jag kom hit. TACK alla ni som var med för en underbar resa!
Bor lyxigt hos en jättesnäll dam i byn. Jag har inte jobbat sa mycket än sa det har blivit mycket skidakning pa min egen niva.
Trivs väldigt bra här i Schweiz. Bra boende, god mat, snälla människor, bra väder o.s.v!
Idag var jag i Grnanbyarna Villars och Gryon och akte skidor. En väldigt lang och -sam förbindelselift men det var bra backar där borta. Ikväll var jag med 4 andra tjejer och gick med raquettes (snöskor). Det var jobbigt eftersom vi gick mycket uppför, men det var jättekul!! Ska göra det varje vecka har jag tänkt. Vi gick nerifran byn - fran isrinken - nästan upp till Isenau och sedan ända till nagra meter innan Col du Pillon vid glaciären. Det tog ungefär 1 timma och 20 minuter. Sen akte vi bil tillbaka..
Pa fredag ska jag och nagra andra skidlärare (t.ex. de som har clinics = högutbildade) till Gstaad (ligger en liten bit härifran) och ha skidlektioner för barn som är fran olika länder men bor i Lausanne. Ska bli jätteskoj!
Nu maste jag sova sa jag orkar med morgonpromenaden imorrn. :)

If there are some people who doesn't speak Swedish but would like to read my blogg, please tell me, and I will translate it for you.

Si il y a des gens qui ne sait pas suédois mais veux lire mon blogg, ditez-moi s.v.p., et je le vais traduire pour vous.

Bonne nuit!

RSS 2.0