La vie aux Diablerets - 17 mars

Hej!
Ska snart aka till Sverige. :'( Aker pa lördag morgon.

Igar akte jag La Dome. Helt sjukt coolt! Akte fran 3000 meters höjd pa toppen av glaciären, ner till byn pa 1200 meter. Det är riktigt häftigt när man aker pa jättestora ytor av bara snö (utan klippor och träd) och man har hur mycket plats som helst pa sig i den osparade snön! I slutet var det jobbigt för man fick köra korridorhas jättelänge och jätteförsiktigt. Men det gick bra det med. Riktigt coolt att aka där i La Dome!

Idag gjorde jag den häftigaste grejen jag gjort i hela mitt liv! Akte offpist med min offpistguide Claude. Vi akte tva ganger fran toppen av glaciären ner till botten, Col du Pillon. Först gjorde vi Pierre Pointe. Under kabinen typ. Trodde aldrig att jag skulle aka där men Claude gör inte sa stor sak av det hela utan vi bara kör. Sa da gar det bra. =) Det var rätt brant pa vissa ställen, men plogsväng är bra att göra ibland när man aker offpist da det är för brant/farligt för att svänga med parallella skidor. Det var träning bade psykiskt och fysiskt i dom här tva Pierre-aken. Man blir lite modigare av det sa det är bra!

Sen körde vi Pierre Meulle (eller hur det nu stavas), ocksa fran toppen till botten av glaciären. Det var helt GRYMT! Pa ett ställe där var det ett jättestort fält med snö, osparat, mjukt! Där körde jag fort samtidigt som jag hade världens finaste vy!!! HELT UNDERBART!!! Det var det häftigaste jag har gjort i hela mitt liv! Det är det finaste stället pa jorden enligt mig!!!! Pa vägen ner sen sa akte vi till ett vattenfall som nu är is. Riktigt fint och väldans högt!

Det tredje och sista aket vi gjorde idag var Martisberg. Men Claude gillar inte att aka där andra redan har akt och där det finns spar, utan han vill hitta den bästa snön utan spar. Sa istället för att aka in i offpisten där man brukar göra det sa klättrade vi över ett cirka 1,3 meter högt träplank för att komma dit. Helt galet! Det var puder där sa det var värt besväret. Men lite udda, fattar knappt hur man kan komma pa en sadan idé, men det var skoj! =)

Hare bra tout le monde!
Kramar

La vie aux Diablerets - 11 mars

Salut!
Har kört puder nu pa eftermiddagarna i 5 dagar. Lördag och söndag körde jag med engelsmännen och mandag, tisdag och onsdag har jag kört med en annan skidlärare. Det är grymt kul att aka med den skidläraren för han känner till i princip vart enda ställe pa hela skidorten och kan massor om bade skidakning och laviner. Han är inte den som gillar att aka där det finns spar i snön och där allt annat folk aker, utan han vill aka där det är som bäst snö och bäst terräng. Sa vi drar ut In the Middle of Nowhere, Far Away From Nothing! =) Inte mig nat emot och köra puder hela tiden...

Igar tyckte han att jag skulle droppa en klippa som jag tyckte var jättehög. Jag var väldans rädd när jag stod däruppe men efter lite (eller mycket) övertalning och när jag hade fatt lite mer mod sa hoppade jag!! Det var jätteskoj!! Saklart sa ramlade jag när jag landade för landningen var i princip helt platt, men det var ingen risk att jag skulle skada mig i alla fall för jag landade i typ en halv meter puder! Han jag akte med sa att själva klippan var 2-3 meter hög, men när jag hoppade sa blev det typ 5 meter! =)

Idag sa droppade jag massa fler stenar! Det var RIKTIGT GRYMT SKOJ!!! Tur att det är sa mycket mjuk snö där jag landar sa jag inte skadar mig, har lite problem med balansen ibland och ramlar...

Avslutningen idag var ett ställe väldigt langt bort fran allt. Det var jättefin och mycket snö, brant och öppet omrade med inte sa mycket träd. Hur härligt som helst!!!!!!! Min "offpistguide" fragade efterat om jag gillade det och jag svarade: Hur kan man INTE gilla det? =)

Har haft den ROLIGASTE och BäSTA skidakningen i mitt liv under dom här dagarna! TACK Mathias, Peter och inte minst Claude för det!!!

Som jag säger: Life's What You Make It!

Gonatt allihopa och take care!

La vie aux Diablerets - 7 mars

Halloj!
VILKEN FANTASTISKT GRYM DAG!!! Det snöade hela dagen igar och i förrgar, sa idag var det hur mycket puder som helst!! Det var tänkt att jag skulle aka med tva andra skidlärare men den ena jobbade och den andra skulle inte aka sa mycket skidor. Sa först var jag i Isenau och sen drog jag till Glacier 3000. Precis när jag skulle aka i Comben sa öppnade dom den, tajmat värre! Försökte hitta nan annan skidlärare att aka med men alla jobbade. Men när jag hade akt halvvägs ner i Comben sa började jag snacka med tva engelsmän. Sen akte jag med dom hela tiden och med deras tva kompisar sen ocksa. Vi akte i sjukt mycket snö, minst en meter puder, fastän det var brant som en svart backe och man satte skidorna rakt ner i fallinjen sa kom man knappt nanstans för att det var sa mycket snö! Totally crazy! Hilarious! Sen pa vägen ner till dalen sa tog vi en offpist som jag hade akt en gang innan, sa dom tyckte att jag skulle visa vägen. Mitt lokalsinne är ganska kass sa tre av oss fick ga upp en bit för att vi hade akt ner till ett ställe där det inte gick att aka/var för farligt/svart för att aka. Sen var det väldigt brant och svart där pa vissa ställen som vi akte pa. Men lite utmaning är kul, det är sa man utvecklas.

Pa tillbakavägen fran Reusch blev det hitchhiking med en jättetrevlig dam. Hade lite brattom till ett skidskolemöte och hade annars fatt vänta längre pa skjuts. Sista liften vi akte upp var ca klockan fyra i eftermiddag. Halv sex var vi nere i dalen och tio över sex var jag tillbaka i Les Diablerets. Jag kom hem klockan kvart i sju sen. Lang men helt underbar dag! En av dom bästa skiddagarna i mitt liv!!! Det är inte utan anledning jag befinner mig i Schweiz och Alperna istället för i Sverige eller Norge. Life's what YOU make it!

Denna veckan har min familj varit här och hälsat pa. Dom tyckte vädret var daligt men sen fick dom tva puderdagar sa skidakningen kan dom inte klaga pa. Tyvärr var det stängt pa glaciären när dom ville aka dit sa dom fick inte se det underbart vackra stället, dom far se det pa bilder som jag har istället...

Imorrn blir det lite mer puderakning och sa ska jag vara med när en jätteduktig skidlärare har lektion, ska bli skoj!
Gonatt!

RSS 2.0