Livet på Skeikampen, 11 april

Halloj!


Skrev ett inlägg i onsdags men det fall tydligen bort :(. Därför blir det ett extra lång här.image3Har haft aktiviteter denna veckan måndag-torsdag för en massa folk. Vi har kört trugestafett (snöskorstafett) och taubanekjøring (linbanekörning), jätteskoj var det. Köra taubane var extra roligt när man åkte upp- och ner. Vi passade på och grilla lite pølser (korv) när vi väntade på folket som skulle komma. Kjempekoseligt!

Till och från aktiviteterna fick vi åka i en rolig bil. En Yamaha Rhino, en blandning mellan en golfbil och en bandvagn. Alltså en golfbil med band istället för jul. Den är jätterolig att åka med och den är jättestabil. Det sprutar snö all världens väg när den kör. Den bilen var liftvakternas/skoterförarnas leksak, men tyvärr var den bara till låns och de lämnade tillbaka den idag.

image1I måndags var det inte så kul på förmiddagen; dåligt väder med snö och blåst, en langrennslektion utan glid (ingen bra kombination) och allmänt halvdant. Gick sen och handlade och gissa vem jag träffar på, jo surprise, en som alltid gör mig på bra humör och så såklart även denna dag. TACK!


Red häromdan också :) Det var jättehärligt att komma ut lite och rida. Vi var i Svingvoll och red, helt otroligt fint där med dalen och allt och jättetrevligt folk bor det där också! Jag red en travare, en het en. När vi travade så var de första fem stegen bekväma som vanlig trav. Men sen när han ökade tempot så längde han också stegen och det gick riktigt fort, skumpigt var det också men roligt. :)


Var fotomodell i offpisten idag, skojsigt. :) Lyckades såklart göra ett av mina speciella faceplant men det gick bra, näsan gjorde rätt ont men så brukar det vara. Sen skulle jag och 3 andra åka "Skaret". Det är som en spricka i berget där det är smalt och brant som attan mellan klipporna, och där kan man åka med skidor. Jag har tänkt ett tag att jag ska åka där innan jag åker härifrån. För har man åkt där så kan man säga att då har man gjort Skeikampen. Jag åkte som tredje person ner där av oss fyra. Det var en lite kulle där ganska långt upp. I en vanlig backe skulle man lugnt kunna åka rakt över den, men här var det så brant så det var svårt och komma över den. Fick veta att den skulle bli lite svår men jag trodde att det skulle gå bra. Men jag tappade balansen och ramlade istället. Båda skidorna och stavarna löste ut direkt och jag gjorde sedan typ 20 kullerbyttor ner innan jag äntligen lyckades stanna. Det var väääldigt brant så det var jättesvårt att få stopp. Som tur var var det ganska mjuk snö. Men det var en del stora stenar/klippor med drops som jag kunde åkt på men dem lyckades jag hålla mig ifrån. Om man hör någon som ramlar i Skaret så tror man att dom har brutit i princip varenda ben i kroppen för det är ingen höjdare att ramla där. Men jag lyckades komma undan med några blåmärken! Men hade jag inte haft hjälm och ryggskydd på mig, inte varit hyfsat vältränad och inte haft tur så hade jag ganska säkert inte suttit här nu. Det är nog rätt bra att jag tränar varje morgon... Nu kan jag i alla fall säga att jag har tagit mig nerför Skaret. :)

image2


Nu blir det snart läggdags.

Ska ha cancerdrabbade barn som elever i helgen. Det blir spännande, intressant och kul.
Gött att Torbjørn- och Eivindheisen är öppna lördag och söndag!

Bon8!


Kommentarer
Postat av: Elina

Är det du som tagit bilderna? Det ser verkligen brant ut!

2008-04-14 @ 15:03:39
Postat av: Emma

Japp, det är jag som har tagit dem. Den sista bilden är på Skaret, där jag tryna.

2008-04-14 @ 22:16:43
URL: http://emikloj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0