Livet på Skeikampen, 26 mars

Hej!
Igår var en underbar dag! Först hade jag en grupp på 7 barn. Jag tog dem till en röd backe, Zorro, och visste inte hur det skulle gå. Men det gick jättebra, inga problem alls. Efter det kom min lärare. Det finns inget och ingen som är negativ när han är i närheten! Det var kul att snacka med honom och åka lite skidor. Då snöade det och blåste väldigt mycket. Sen gick jag in och värmde mig och pratade med annat folk i en timme. Sen kom det bästa: Offpisten vid Vinkel (-heisen (liften) och -bakken) var full av snö. ½ meter puder typ. Så jag fick uppleva en av världens bästa känslor:
Så mycket snö att det sprutar upp på benen när man åker!
Det finns knappt något bättre! HELT UNDERBART!!! Det sprutade t.o.m. upp snö i ansiktet, riktigt coolt! Det har jag bara upplevt på ett ställe innan, puderveckan i Val Thorens!
Så det var helt amazing den eftermiddagen!

Idag var också en helt ok dag. Hade två lektioner. Sen blev jag fotograferad när jag körde lite i en svart och sen en röd backe, det var skoj men lite svårt att göra helt rätt. Eftermiddagen idag ägnades också åt pow pow! Lite tyngre snö idag och lite mer uppkört än igår men ändå RIKTIGt NICE!!!

Hoppas på att få åka till USA i sommar och jobba som lägerledare på ett camp. Skulle vara grymt kul, men det är mycket som ska fixas innan.

Hare bra allihop!
Kramar

Livet på Skeikampen, 23 mars

Tja tja!
Idag har jag bränt lagg nästan hela dagen. Körde i den svarta på framsidan; manchester, typ inget folk och trevligt åksällskap. Det gjorde ju inte saken sämre att de spelade Ljudet av ett annat hjärta på Nystuen! Fick "lära mig" att det går väldigt bra att köra rakt ner nerför alla backar, kanske inte så bra lärdom men riktigt skoj! :) Tur att jag har nya skidor för med de gamla hade det inte funkat så bra.. Ska bara lära mig o "ta" krönen också. Fick info om hur man ska göra men jag måste öva. Är lite feg också.

Sen på eftermiddagen var det Vinkel som gällde. Upp tog typ 7 min, ner tog 7 sekunder.. En expressstol skulle inte skada där :P . Tog ett break på eftermiddagen och grillade korv i solen (som senare gick i moln). Kjempekoseligt var det!

Riktigt bra dag har det varit idag. Den började med en springtur i 18,6 minusgrader och strålande sol, kunde Änte bli bättre! ;)

Skulle vara grymt skoj och åka den offpisten jag fick visad för mig idag. Brant som attan, men med puder skulle det sitta riktigt nice. Får säga att jag ska med dit och köra ner där när (inte om :P ) det kommer lite puder.

Får besök nu i veckan, trevligt :) .
Gonatt!

Livet på Skeikampen, 15 mars

Salut!
Perfa-väder har det varit idag. Några minus, strålande sol och vindstilla! Perfekt när man kör skidskola i alla fall. Körde lite med mina nya skidor på eftermiddagen. Dom är SUPERGRYMMA!!! Hårda och långa så jag får jobba när jag kör, blir mycket roligare då när det blir lite utmaning och åka! Fischer RC4 Progressor heter dom :) .

Familjen har varit och hälsat på i veckan. Det var roligt och lyxigt när jag fick mat varje kväll :) . Synd bara att dom lyckades pricka in den veckan med det sämsta vädret på hela säsongen, tåket hela veckan.

Började med min nya härliga vana i söndags, springa en runda varje morgon. När jag jobbar går jag upp en timme tidigare för att gå ut och springa :) . Riktigt skön start på dagen!

Bon8!
Kram

Livet på Skeikampen, 8 mars

Tja tja!
Idag har jag varit "starter", alltså den som står i starten och skickar iväg de tävlande i banan. Det var nämligen slalomtävling med ca 65 personer idag. Lite sån här oseriös men skoj grej. Jeg syns det var morsomt :) .

Igår var det banåkning för mig. Jag och en kompis satte upp en bananbana. Ja, den blev väldans skev. Portarna skulle vara i 2 linjer men det blev mer som en banan hela banan. Sen satte vi om den och då blev den bättre fast för tight. Lite senare ökade vi avstånden men det kändes knappt någon skillnad. Imorrn ska vi kanske köra bana igen och då ska vi ha kjempeSTORA avstånd :P .
Eller så blir det park imorrn, kanske blir både och. Måste ju klara en 180 när småkillarna gör en 360 hur simpelt som helst. Nästa steg sen blir en kangarooflip för min del... lr inte om jag vill bli gammal ;)

Just nu är det snöstorm här, och när jag tänker på det så är det rätt stor chans för puder imorrn. Ska upp tidigt och springa och sen bär det kanske av till baksidan och köra puder... Man kan ju hoppas på att det blir fett nice!

Ska hem och snart gå till kojs så springturen imorrnbitti blir en njutbar upplevelse :) .

Har haft en skoj vecka med mycket rolig åkning med barn och vuxna! Alla gillar skogen, så även jag.

Bon8!

Livet på Skeikampen, 5 mars

Halloj!
Kallt för tillfället här uppe. Mycket blåst igår och kallt idag. Men som skidlärare ska man vara lika glad och positiv oavsett väder :) .

Kör med svarta bandidos denna veckan, den svåraste barngruppen. Riktigt skoj! Jag har dragit med dem på lite offpist, i skogen och idag var vi i funparken. Både jag o barnen tycker det är roligt.

Har beställt nya skidor :) . Jag trodde dem skulle komma i början på denna uken, men dem ska inte komma förrns på måndag men. Den som väntar på nåt gott...

Nu ska jag komma i form. Jag och en kompis har bestämt oss för att träna 3 gånger i veckan, 2 gånger löpning och en gång styrka. Och i fredags simmade jag och har tänkt å göra det varje fredag. Måste ju träna inför Vansbro Tjejsim.

Igår kväll körde vi skidlärare alpint. Var väldigt trött både före och efter vi körde, men just under de 1 ½ timmarna som vi körde så hade jag en massa energi. Det är så skoj å köra alpint på bra skidor!!! :D Sen blir det ännu "bättre" skidor när jag får mina nya. De är samma modell men längre och därmed också bättre.

Har lärt mig virka nu :) . Roligare och lättare än att sticka. Har börjat göra något som ska bli en mössa är det tänkt.

Hare bra allesammen!
Kramar

Livet på Skeikampen, 1 mars

Halloj!
Sett på Melodifestivalen ikväll. Linda Bengtzing är ju alltid bra :) .

Idag har jag mest bara latat mig. Hade tänkt att åka till Kvitfjell men hade ingen lust med langrenn och hittade inga förbindelser, så det blev inte så.

Imorrn ska jag jobba. Och i början på nästa vecka ska mina nya skidor komma!!

Har varit en del holländare här nu, inte så lätt att prata med dem som inte kan engelska men... Skog heter i alla fall typ "borsch" på holländska. Hade en jättegullig tjej igår på 4 ½ år som jag drog in i skogen, hon ramlade typ 10 gånger på ett åk. Men efter det blev hon nästan sur om hon inte fick åka i skogen. Ibland har man roliga elever... :)

Nu ska jag hem och snart gå och lägga mig så jag är pigg och glad (är man alltid när man är skidlärare..) imorrn.
Bon8!

RSS 2.0