La vie aux Diablerets - 17 mars

Hej!
Ska snart aka till Sverige. :'( Aker pa lördag morgon.

Igar akte jag La Dome. Helt sjukt coolt! Akte fran 3000 meters höjd pa toppen av glaciären, ner till byn pa 1200 meter. Det är riktigt häftigt när man aker pa jättestora ytor av bara snö (utan klippor och träd) och man har hur mycket plats som helst pa sig i den osparade snön! I slutet var det jobbigt för man fick köra korridorhas jättelänge och jätteförsiktigt. Men det gick bra det med. Riktigt coolt att aka där i La Dome!

Idag gjorde jag den häftigaste grejen jag gjort i hela mitt liv! Akte offpist med min offpistguide Claude. Vi akte tva ganger fran toppen av glaciären ner till botten, Col du Pillon. Först gjorde vi Pierre Pointe. Under kabinen typ. Trodde aldrig att jag skulle aka där men Claude gör inte sa stor sak av det hela utan vi bara kör. Sa da gar det bra. =) Det var rätt brant pa vissa ställen, men plogsväng är bra att göra ibland när man aker offpist da det är för brant/farligt för att svänga med parallella skidor. Det var träning bade psykiskt och fysiskt i dom här tva Pierre-aken. Man blir lite modigare av det sa det är bra!

Sen körde vi Pierre Meulle (eller hur det nu stavas), ocksa fran toppen till botten av glaciären. Det var helt GRYMT! Pa ett ställe där var det ett jättestort fält med snö, osparat, mjukt! Där körde jag fort samtidigt som jag hade världens finaste vy!!! HELT UNDERBART!!! Det var det häftigaste jag har gjort i hela mitt liv! Det är det finaste stället pa jorden enligt mig!!!! Pa vägen ner sen sa akte vi till ett vattenfall som nu är is. Riktigt fint och väldans högt!

Det tredje och sista aket vi gjorde idag var Martisberg. Men Claude gillar inte att aka där andra redan har akt och där det finns spar, utan han vill hitta den bästa snön utan spar. Sa istället för att aka in i offpisten där man brukar göra det sa klättrade vi över ett cirka 1,3 meter högt träplank för att komma dit. Helt galet! Det var puder där sa det var värt besväret. Men lite udda, fattar knappt hur man kan komma pa en sadan idé, men det var skoj! =)

Hare bra tout le monde!
Kramar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0