La vie aux Diablerets - 7 mars

Halloj!
VILKEN FANTASTISKT GRYM DAG!!! Det snöade hela dagen igar och i förrgar, sa idag var det hur mycket puder som helst!! Det var tänkt att jag skulle aka med tva andra skidlärare men den ena jobbade och den andra skulle inte aka sa mycket skidor. Sa först var jag i Isenau och sen drog jag till Glacier 3000. Precis när jag skulle aka i Comben sa öppnade dom den, tajmat värre! Försökte hitta nan annan skidlärare att aka med men alla jobbade. Men när jag hade akt halvvägs ner i Comben sa började jag snacka med tva engelsmän. Sen akte jag med dom hela tiden och med deras tva kompisar sen ocksa. Vi akte i sjukt mycket snö, minst en meter puder, fastän det var brant som en svart backe och man satte skidorna rakt ner i fallinjen sa kom man knappt nanstans för att det var sa mycket snö! Totally crazy! Hilarious! Sen pa vägen ner till dalen sa tog vi en offpist som jag hade akt en gang innan, sa dom tyckte att jag skulle visa vägen. Mitt lokalsinne är ganska kass sa tre av oss fick ga upp en bit för att vi hade akt ner till ett ställe där det inte gick att aka/var för farligt/svart för att aka. Sen var det väldigt brant och svart där pa vissa ställen som vi akte pa. Men lite utmaning är kul, det är sa man utvecklas.

Pa tillbakavägen fran Reusch blev det hitchhiking med en jättetrevlig dam. Hade lite brattom till ett skidskolemöte och hade annars fatt vänta längre pa skjuts. Sista liften vi akte upp var ca klockan fyra i eftermiddag. Halv sex var vi nere i dalen och tio över sex var jag tillbaka i Les Diablerets. Jag kom hem klockan kvart i sju sen. Lang men helt underbar dag! En av dom bästa skiddagarna i mitt liv!!! Det är inte utan anledning jag befinner mig i Schweiz och Alperna istället för i Sverige eller Norge. Life's what YOU make it!

Denna veckan har min familj varit här och hälsat pa. Dom tyckte vädret var daligt men sen fick dom tva puderdagar sa skidakningen kan dom inte klaga pa. Tyvärr var det stängt pa glaciären när dom ville aka dit sa dom fick inte se det underbart vackra stället, dom far se det pa bilder som jag har istället...

Imorrn blir det lite mer puderakning och sa ska jag vara med när en jätteduktig skidlärare har lektion, ska bli skoj!
Gonatt!

Kommentarer
Postat av: Thomas Brodén

Vi hade en jättefin skidåkningsväcka hos dej i Les D, det var väl bara någon dag sol till som vi saknade. /Far

2009-03-08 @ 19:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0